Giro di KiKa 2024: Lab-Partners fietst voor een toekomst zonder kinderen met kanker

Van 16 juni tot en met 21 juni namen Niels van Berkum en Marty De Graaf van Lab-Partners deel aan de Giro di KiKa. Tijdens dit evenement hebben ze vijf dagen lang door de prachtige Dolomieten gefietst en zelfs de beroemde Stelvio beklommen. Marty, een ervaren deelnemer, fietste al mee in de edities van 2018 en 2022. Dit jaar deed hij samen met Niels mee met het team: Passione di Jurre di KiKa.

Fietsen voor een Goed Doel

De Giro di KiKa was niet zomaar een fietstocht; het was een evenement met een doel dat ons nauw aan het hart ligt. Hun deelname stond volledig in het teken van het inzamelen van geld voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Deze indrukwekkende tocht door de Dolomieten en over de beroemde Stelvio was een fysieke en mentale uitdaging voor Niels van Berkum en Marty De Graaf. 

KiKa is een stichting die zich onvermoeibaar inzet voor onderzoek naar kinderkanker. Jaarlijks worden in Nederland honderden kinderen getroffen door kanker, en hoewel de overlevingskansen de afgelopen decennia zijn verbeterd, is het werk nog lang niet af. Het uiteindelijke doel van KiKa is om kinderkanker de wereld uit te helpen. Dit doen zij door onderzoek naar betere behandelingsmethoden te financieren om hogere overlevingskansen en een verbeterde kwaliteit van leven voor kinderen die de ziekte overleven te bereiken.

Elke euro die wordt gedoneerd, draagt direct bij aan dit onderzoek. Het sponsorgeld dat tijdens de Giro di KiKa werd opgehaald, maakt een verschil in de levens van kinderen die vechten tegen kanker. Het ondersteunt wetenschappers en artsen bij het ontwikkelen van nieuwe behandelingen en zorgt ervoor dat meer kinderen deze verschrikkelijke ziekte overleven.

Team Passione di Jurre di KiKa: Fietsen voor Jurre

Onze deelname aan de Giro di KiKa was niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een emotionele reis. Niels van Berkum en Marty De Graaf fietsten als onderdeel van Team Passione di Jurre di KiKa, een team dat in 2018 werd opgericht ter ere van Jurre. Marty nam voor de derde keer deel aan de Giro di KiKa met dit team. De eerste keer was in 2018, toen Jurre nog leefde maar gezien zijn gezondheid niet meer mee kon gaan. In 2021 kwam opnieuw de vraag om deel te nemen aan de editie van 2022, en vanzelfsprekend zei Marty ja. Het team was toen al gewijzigd en iets groter geworden. Nu, in 2024, namen Marty en Niels deel met een groot team, waarvan veel vrienden van Jurre deel uitmaken. Team Passione di Jurre di KiKa bestaat uit vrienden en familieleden die de herinnering aan Jurre levend willen houden. Voor Marty en de rest van het team is het een manier om verbonden te blijven en samen te strijden voor een toekomst zonder kinderkanker. Deze gezamenlijke inspanning helpt niet alleen om het contact met elkaar te behouden, maar ook om hun liefde en steun voor Jurre’s familie te tonen. De impact van kanker is enorm, maar als het een kind betreft, is deze nog veel groter. Daarom zet Team Passione di Jurre di KiKa zich in voor dit belangrijke doel.

Dank aan onze sponsors

We willen onze oprechte dank uitspreken aan alle sponsors die ons hebben gesteund tijdens de Giro di KiKa. Jullie bijdragen waren van onschatbare waarde en hebben ons geholpen om deze belangrijke uitdaging aan te gaan en succesvol te volbrengen. Dankzij jullie donaties konden we niet alleen deelnemen aan dit prachtige evenement, maar ook een substantiële som geld inzamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Het team waar wij voor fietsten, Passione di Jurre di KiKa, heeft maar liefst ruim €116.500,- opgehaald!

Jullie financiële steun heeft direct bijgedragen aan het onderzoek naar kinderkanker, waardoor betere behandelingen en hogere overlevingskansen voor getroffen kinderen mogelijk worden gemaakt. Elk bedrag, groot of klein, heeft geholpen om een verschil te maken in de levens van deze kinderen en hun families.

Samen maken we een verschil!